Gå direkt till innehåll
Illustration och logotyp till söktjänsten Kolla elföretaget, Elsäkerhetsverket
Illustration och logotyp till söktjänsten Kolla elföretaget, Elsäkerhetsverket

Pressmeddelande -

Enklare att kolla upp registrerade elföretag

Elsäkerhetsverkets söktjänst Kolla elföretaget har gjorts mer tillgänglig med ny design och flera nya funktioner. Nu blir det lättare för den som vill hitta eller kolla upp ett registrerat elföretag.

Kollaelföretaget.se lanserades samtidigt som den nya elsäkerhetslagen trädde i kraft den 1 juli 2017. Söktjänsten har mellan 10 000 - 15 000 besökare i månaden och nu har ett antal förbättringar gjorts.

Nytt i söktjänsten

- Kollaelföretaget.se har fått en helt ny och modern design, men framför allt har det nu blivit enklare för privatpersoner att hitta elföretag som får utföra elarbeten i bostäder, säger Elin Cederholm, projektkoordinator på Elsäkerhetsverket.

En annan nyhet är att alla registrerade elföretag har fått en helt egen sida i söktjänsten, dit de kan länka från sina egna webbplatser. På så sätt kan företagen tydligt visa att de är registrerade hos Elsäkerhetsverket och därmed har laglig rätt att utföra elinstallationer i Sverige.

  - Tidigare har det varit svårt för besökare att förstå vad de olika verksamhetstyperna innebär. I nya Kolla elföretaget är det lättare att hitta rätt elföretag för det elarbete som man vill ha utfört. Svaren på en sökning ger helt enkelt mer och tydligare information, säger Elin Cederholm.

  Fakta
  För att få utföra elinstallationer på andras elanläggningar i Sverige, måste man vara registrerad hos Elsäkerhetsverket. I registret finns idag drygt 14 000 aktiva elföretag. Som kund är det viktigt att alltid kontrollera att det elföretag du tänkt anlita finns i vårt register och att företaget är registrerat för den typ av arbete som man behöver hjälp med. Det kan man enkelt se på Kollaelföretaget.se.

  Till söktjänsten Kollaelföretaget.se

  För mer information kontakta

  Elin Cederholm, projektkoordinator, Elsäkerhetsverket
  Telefon 010-168 05 35, 070-710 23 60
  E-post elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

  Cia Edlund, kommunikationschef, Elsäkerhetsverket
  Telefon 010-168 05 16, 072-522 13 57
  E-post cia.edlund@elsakerehetsverket.se

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet som arbetar för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Vår vision är trygg och störningsfri el.

  Kontakter

  Cia Edlund

  Cia Edlund

  Presskontakt Kommunikationschef Elsäkerhetsverket 010-168 05 16
  Sandra Hjelm

  Sandra Hjelm

  Presskontakt Kommunikatör Elsäkerhetsverket 010-168 05 17
  Camilla Arnäs-Nielsen

  Camilla Arnäs-Nielsen

  Presskontakt Kommunikatör Elsäkerhetsverket 010-168 05 11

  Vi arbetar för trygg och störningsfri el

  Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet som arbetar för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Vi ansvarar bland annat för tillsynen av elanläggningar och elinstallationsföretag och utför marknadskontroll av elektriska produkter. Vi handlägger ansökningar om auktorisation som elinstallatör och ansvarar för ett nationellt register över elinstallationsföretag. Vi tar även fram föreskrifter och arbetar med standardisering inom elsäkerhetsområdet.

  Elsäkerhetsverket
  Södra Torget 3
  681 21 Kristinehamn